RIS 2018 DHRTC Technology Conference

Alle 13 Radical Sprints har krydset målstregen med ny læring

onsdag 05 dec 18
|

Kontakt

Kristine Wille Hilstrøm
Process and Facilities Advisor
Center for Olie og Gas - DTU
30 70 19 33
Slutningen af november betød afslutningen på Radical Innovation Sprint 2018 projekterne og afrapportering af opnåede resultater. Vidensdeling mellem forskere og rådgivere har været et kernelement gennem processen. Mange forskere vil efterfølgende forsøge at skabe fortsat opmærksomhed omkring deres idéer og forskning i olie og gas industrien. 

Siden d. 1. september har 13 radikale idéer været testet for at undersøge, om de kunne holde vand. Alle 13 projekter nåede mållinjen i tide og forskerne har afleveret deres leverancer i form af en artikel, elektronisk materiale til en præsentation og kort men fængende beskrivelse, der dækker deres læring samt potentialet i deres resultater.

”Alle forskerne har arbejdet hårdt for at kunne fremvise nogle gode resultater ved udgangen af sprint perioden. Det var særlig interessant at se, hvordan mindre forskningshold blev samlet omkring et projekt, herunder hvordan de søgte input fra DHRTC Technology Maturation Advisors som jeg selv,” fortæller Simon Andersen, rådgiver hos DHRTC.

Radical Innovation Sprint (RIS) er en engangsbevilling, men forskerne er med deres tre måneders forskning kommet længere end de nogensinde havde turde forestille sig.

En af forskerne i år var Vittorio Boffa fra institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet. Som mange andre RIS forskere er han ny i forhold til olie og gas området men højt kvalificeret inden for forskning og ideudvikling.

"Det var dejligt at få et industrielt perspektiv på vores forskning så tidligt i processen"
Vittorio Boffa, Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet

”Mine forskerkollegaer og jeg har haft gavn af interessen fra DHRTC rådgivere fra begyndelsen og igennem hele forskningsfasen. Geografisk er der en stor distance mellem DHRTC i Lyngby og Aalborg, men rådgiverne har rejst til Aalborg for at mødes med os i tillæg til skype-møder. Det var dejligt at få et industrielt perspektiv på vores forskning så tidligt i processen. Det sikrer, at du altid har fokus på slutbrugerens anvendelse og sparer en masse tid, der gør, at du kan koncentrere dig om din forskning,” fortæller Vittorio Boffa.


Vidensdeling med industrien
D. 11. december vil Cejna Quist-Jensen, adjunkt fra Aalborg Universitet præsentere hendes forskning omkring produceret vand for deltagere fra industrien i et forum kaldet Sustainable Oil and Gas Production.

”Forummet vil blive præsenteret for en hidtil ukendt applikation af membranfiltrering af en øgende mængde af produceret vand og efterfølgende dispergeret olie. Resultater fra vores Radical Innovation Sprint projekt er lovende, selvom der stadig er behov for videre forskning for at min ide skal kunne nå olie- og gasindustrien. Dog har det gode samarbejde med flere af DHRTC’s Technology Maturation rådgivere medført, at jeg føler mig klædt på til at introducere min idé til deltagerne på dette forum,” fortæller Cejna Quist-Jensen.

Cejna håber, at hendes idé kan resultere i en opfindelse, der en dag vil blive brugt på platformene. Hun er en del af det nyetablerede Center for Membrane Technology ved Aalborg Universitet. Et center der med sandsynlighed kan indeholde løsninger, der kan åbne op for det resterende potentiale i olie- og gasindustrien.

Læs mere om det bæredygtige olie og gas forum og tilmeld dig for at høre mere om Cejna’s arbejde.

Radical Innovation Sprint 2018 vil blive afsluttet d. 10 januar 2019, hvor en afslutningsdag vil blive afholdt på DHRTC. Her vil forskerne dele deres forskning og erfaring sammen med deres RIS kollegaer, DHRTC Programme Managers og Technology Maturation rådgivere. Dagen er samtidig startskud på Radical Innovation Sprint 2019.


Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.oilgas.dtu.dk/presse/nyhedsbase/nyhed?id=21874F6A-B265-4857-82B3-B1BDF94FDD37
20 OKTOBER 2019