RIS Close Out Day

Radical Innovation Sprint 2018 har nået målstregen – men det stopper ikke her

mandag 14 jan 19
|

Til RIS 2018 Close Out Day blev deltagerne i Radical Innovation Sprint 2018 hyldet. 13 grupper præsenterede deres projekter, læring og resultater. Samtidig med at deltagerne delte deres resultater, udfordrede de hinanden til at øge potentialet for at benytte resultaterne til yderligere forskning.

Der er to fællesnævnere for alle projekterne i Radical Innovation Sprint 2018: De er alle anvendelige i den danske del af Nordsøen og de er alle radikale! Det stod klart i præsentationen af de endelige resultater fra sprint-perioden.

Radical Innovation Sprint kræver ikke, at forskeren har forudgående viden om olie og gas industrien. Det er et intenst og udfordrende tre-måneders projekt, der skubber deltagerne ud af deres tryghedszone og kræver, at de tænker ud af boksen. Med støtte fra DHRTC Technology Maturation får forskerne indsigt i industrien mens de udforsker deres ideer og metoder – og ingen idé er for skør eller for radikal.

Stejl indlæringskurve

Radical Innovation programmets natur er tilrettelagt, så det forsyner deltagerne med en stejl indlæringskurve. En af deltagerne, Hans Henning Stutz, adjunkt på Aarhus Universitet, deltog med hele to RIS projekter. Da han blev adspurgt om den bedste del af sprinten, svarede han;

”Det var sjovt. Det udfordrede min normale måde at gøre tingene på. Det er en mulighed for at vælge at prøve noget risikabelt - og at gøre det i en så kort tidsperiode, presser dig til at forlade din tryghedszone.”

I forhold til fremtidigt arbejde, tilføjede Hans Henning Stutz, at,

”Jeg fik mulighed for at arbejde med områder, der var helt nye for mig, hvilket i den grad har været udbytterigt. Det har forstærket min viden på en måde, som vil tillade mig at udforske uden for mit normale felt i mit fremtidige arbejde.”

RIS programmets natur skubber deltagerne ind i kreative processer, der udfordrer måden man tager fat på, og tænker om, problemer, løsninger og metoder. Den korte varighed inspirerer yderligere til samarbejde, både inden for og på tværs af discipliner, for at udforske den radikale idé i det størst mulige omfang.

Tværfaglig forskning

Mens mange af projektgrupperne involverede adskillige forskere, tog flere skridtet videre og samarbejdede ikke kun på tværs af discipliner, men også på tværs af institutioner. Et af disse projekter var et samarbejde mellem Aalborg Universitet og VIA University College. I dette projekt arbejdede Tanmay Chaturvedi og Mette Hedegaard Thomsen fra Aalborg Universitet sammen med Torben L. Skovhus fra VIA University College. Sammen søger de at bekæmpe mikrobielle souring mekanismer og testede naturlige antibiotika for korrosionsforebyggelse. Det var et samarbejde mellem viden om mikrobiologi og naturlige antibiotika, der blev ført sammen for at løse reservoir souring og den afledte korrosion. Tanmay Chaturvedi, postdoc på Aalborg Universitet, fremhæver deres tre største læringsoplevelser:

”For det første, at forstå konvergensen af tværfaglige forskningsområder. For det andet, at arbejde med en ambitiøs, men opnåelig plan, og for det tredje, hvordan man skal fortsætte når en af vores hypoteser er blevet bevist – herunder, hvad de fremtidige muligheder er, og hvordan vi deler vores resultater med andre.”

Tanmay Chaturvedi fortæller yderligere, at samarbejdet tillader dem at finde nye innovative måder at takle problemer inden for industrien, da ekstrakter fra den pågældende plante aldrig har været brugt til korrosionsforebyggelse før.

Livet efter Radical Innovation

Det kan godt være at Radical Innovation Sprint 2018 officielt er overstået, men ideerne, den opnåede viden og de perspektiver, der er blevet delt, efterlader et fodspor i det involverede forskningsfællesskab. Tanmay Chaturvedi og hans projektpartnere, Torben L. Skovhus og Mette H. Thomsen, tager deres radikale idé med til ISMOS7 konferencen i Canada i juni. Derudover vil de offentliggøre deres arbejde i et tidsskrift og søge patent og finansiering til yderligere forskning. Mange af de andre deltagere har ligeledes store ambitioner for at arbejde videre med deres ideer.

På DHRTC markerede Close Out-dagen slutningen på RIS 2018, men samtidig også begyndelsen på RIS 2019. Close Out-dagen bød på diskussioner og dialoger med forskere fra en bred vifte af discipliner og områder og nye ideer og samarbejder ser måske dagens lys i efterspillet. Om lignende radikale ideer vil opstå og blive indsendt til RIS 2019 er endnu ukendt. Ikke desto mindre er DHRTC Technology Maturation og RIS 2019 teamet altid klar til at engagere sig i modningen og skabelsen af ideer.

 

De udarbejdede videnskabelige artikler fra hvert af de 13 Radical Innovation Sprint 2018 projekter er tilgængelig i en fysik artikelsamling, som kan tilsendes ved at sende en forespørgsel med din adresse til Kristine Wille Hilstrøm fra DHRTC Technology Maturation (krihil@dtu.dk)

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.oilgas.dtu.dk/presse/nyhedsbase/2019/01/radical-innovation-sprint-2018-har-naaet-maalstregen-men-det-stopper-ikke-her?id=abcee5c7-aba6-484e-b885-852e0516e6ee
24 SEPTEMBER 2019