About DHRTC

Om os

Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) er et forskningscenter med en central rolle inden for energiomstillingen. Vi udfører forskning målrettet mod en ansvarlig og effektiv olie- og gasindvinding fra den danske del af Nordsøen, der søger at reducere miljø- og klimaaftrykket.

Vi udvikler innovative løsninger på konkrete udfordringer, energisektoren står overfor, og du kan læse meget mere om vores aktuelle prototyper under Forskning. Vi arbejder ud fra et porteføljeperspektiv, som sikrer, at vores løsninger har udsigt til at gøre en forskel i felten.  

DHRTC’s netværk

DHRTC er et partnerskab mellem fem af Danmarks førende forskningsinstitutioner: Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns universitet, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) og Danmarks Tekniske Universitet. Vi sammensætter teams på tværs af netværket og udnytter de spidskompetencer, hver enkelt partnerinstitution har. Derudover er vi i konstant dialog med industripartnere og forskere uden for DHRTC. Denne netværkstilgang ser vi som den mest optimale tilgang til at lave banebrydende forskning, der gør en forskel i felten. 

DHRTC’s tilblivelse

Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) blev dannet i 2014, som en del af Danmarks langsigtede nationale strategi for energi. På vegne af Dansk Undergrounds Consortium-partnere TOTAL, Noreco og Nordsøfonden indgik Mærsk Olie (nu TOTAL) en aftale med DTU om at oprette og drive forskningscenteret Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre. Forholdet mellem DHRTC og DUC er beskrevet i vores Scientific Framework og kontrakt, som er tilgængeligt her. Du kan desuden læse vores årsrapporter her.