Push & Pull: idégeneration på DHRTC
Overordnet set kan man dele DHRTC’s forskning op i to retninger. Størstedelen af vores forskning er pull-forskning, hvor Total præsenterer os for de udfordringer, de står med i den danske del af Nordsøen. Vi identificerer de væsentligste af disse udfordringer i tæt samarbejde med Total og udvikler idéer til løsninger, der øger olieudvindingen, reducerer driftsomkostningerne og reducerer produktionens miljømæssige fodaftryk. Den anden retning er push-forskning, hvor vores forskere udvikler deres egne idéer i korte, intense forløb, som vi kalder Radical Innovation Sprints.
Læs mere om vores Radical Innovation Sprint-initiativer her
Porteføljeperspektiv giver fremskridtsoverblik
Vores porteføljeperspektiv betyder, at vi kan lave en solid, kontinuerlig vurdering af, om vores forskning skaber værdi, og om vi har den rette sammensætning af programmer, der responderer på en bred vifte af Totals udfordringer i den danske del af Nordsøen. Vi evaluerer forskningsprogrammerne på de samme præmisser og skaber en gennemsigtig proces, som giver forskerne og DUC vished om, at vores forskning sender os i den rigtige retning. Samtidig giver procestilgangen os et redskab til at prioritere vores ressourcer der, hvor de skaber de bedste resultater.
Læs en mere detaljeret beskrivelse af vores porteføljeprocesser her
Løbende evaluering af prototyper
En af hjørnestenene i vores tilgang er vores kvartalsvise evaluering af prototyper. Hvor tredje måned laver vi en struktureret gennemgang af progressionen i centerets forskellige forskningsprogrammer og evaluerer hver enkelt prototype ud fra parametrene: vidensmiljø, kommercielt potentiale, budget for prototypen og risici forbundet med projektet. På den måde sikrer vi, at projekterne bevæger sig planmæssigt fremad og identificerer de forhindringer, der måtte stå i vejen for fremdrift. Vi kigger også på nye projektforslag og vurderer deres strategiske forretningspotentiale.
Læs mere om, hvordan man sender nye forslag til centeret