Radical Innovation Jumpstart fik en fantastisk start

fredag 29 nov 19

73 forskere ønsker at være en del af en ny sprint og styrke omfanget af et kommende forskningsprogram på produceret vand. Dette er resultatet af syv succesrige workshops, der blev afholdt rundt om i landet. De første grupper har allerede afgivet deres idé for at gennemføre radikal forskning tidligt næste år.

Det andet radikale innovationsinitiativ kaldet Radical Innovation Jumpstart har netop været på en tur rundt i Danmark og opfordret folk til at høre mere om muligheden for at gøre noget radikalt ved håndtering og behandling af vand i forhold til olie- og gasproduktion.

Mens DHRTC fortsætter med at scope det kommende forskningsprogram, produceret vand, udviklede Radical Innovation Team initiativet Jumpstart. Målet med Jumpstart er at finde radikale ideer inden for produceret vand og potentielt styrke omfanget af det kommende forskningsprogram om produceret vand.

Der blev afholdt en række Jumpstart-idésessioner for at folk kunne slå sig sammen med andre med forskellige baggrunde og discipliner og på tværs af forskningsnetværket.

”Vi opfordrer folk til at gå sammen med andre, da vi har oplevet, at når man får flere perspektiver på, låser man op for endnu flere og mere kreative ideer, som derefter er klar til at blive udforsket under en sprint,” siger Karen Guldbæk, rådgiver ved Danish Hydrocarbon Research and Technology Center.

Alle partnerinstitutioner har deltaget, og alle sessioner bragte folk sammen fra forskellige institutioner.

”De første forslag er allerede modtaget, og vi ved, at der kommer flere, da vi hjælper alle ansøgere. Vi ser frem til at se alle forslag til, hvordan man forbedrer det producerede vand,” slutter Karen Guldbæk.

Ansøgningsfrist er 2. december. En fra ansøgningsteamet skal have deltaget i en af Jumpstart-idesessionerne for at kvalificere sig som ansøger. Hvis du har en idé, skal du bare gå sammen om at indsende.

13 DECEMBER 2019