Sofie Nitsche Gottfredsen

Samarbejde om smartere olie indvinding

torsdag 26 okt 17
|
Forskere hos DHRTC samarbejder på tværs af discipliner og intuitioner for at finde den optimale Smart Water sammensætning gennem en bedre forståelse af water flooding af olie reservoirer.

Samarbejde på tværs af discipliner og institutioner er et centralt element hos Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC). Et godt eksempel er det samarbejde, der lige nu finder sted mellem forskere fra arbejdsprogrammet Advanced Water Flooding 1 De samarbejder på tværs af dicipliner, institutioner og arbejdspakker for at forstå de mekanismer der finder sted i reservoiret under water flooding.

"At garantere en ordentlig kvalitet af vandanalysen er en af de store udfordringer i det arbejde jeg laver"
Sofie Nitsche Gottfredsen, PhD Studerende, DHRTC

Tidligere forskning viser, at magnesium spiller en vigtig rolle. Hos DHRTC undersøger forskerne hvorfor, og prøver at forstå mekanismerne bag effektiv Smart Water flooding. Alt sammen for at øge indvindingen af olie fra Nordsøen.

PhD studerende Sofie Nitsche Gottfredsen fra DHRTC arbejdspakken ’Reservoir Fluid Characterization’ har slået sig sammen med Jiasheng Hao fra DHRTC arbejdspakken ’Recovery Processes on Core Scale’ for at undersøge samspillet imellem kalk og saltopløsninger med forskellige joniske kombinationer.

”Det vigtigste i det her arbejde er kun at ændre en parameter af gangen. Ellers ved vi ikke hvilken parameter der ændrer produktionen. I samarbejde med Jiasheng kan vi målrette vores eksperimenter og øge vores forståelse af de reaktioner, der finder sted i kalkoverfladen,” forklarer Sofie Nitsche Gottfredsen.

Fornyeligt har Seniorforsker Niels Schovsbo fra GEUS også tilsluttet sig ’Reservoir Fluid Characterization’ holdet. I tæt samarbejde med Sofie skal Niels analysere data fra tidligere prøver i et forsøg på at forbedre analyseprocessen.

”At garantere en ordentlig kvalitet af vandanalysen er en af de store udfordringer i det arbejde jeg laver. Tidligere analyser af vandprøver har mange usikkerheder, hvilket gør det svært at konkludere noget ud fra dem. Niels og jeg skal arbejde meget med datamining og sammenligne gamle data med nye af en mere kendt kvalitet,” fortæller Sofie Nitsche Gottfredsen.

Niels og Sofies arbejde vil belyse forskellene i kombinationen og formationen af vand i reservoirerne. Denne viden kan bruges i beslutningen om hvilken saltopløsning, der skal bruges i water floodingen af det respektive reservoir.

Læs lidt mere om Sofie og hendes projekt lige her.

Technology Conference
Den 14 og 15 november afholder DHRTC sin årlige teknologi konference på Comwell i Kolding. Læs mere og tilmeld dig her.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.