DHRTC Radical Innovation Sprint 2017

Åben dialog modner forskningsideer

fredag 09 mar 18
|
DHRTCs Radical Innovation Sprint tilbyder funding til folk med radikale ideer, som har potentiale til at forandre olie- og gasindustrien. I 2017 fik 13 ideer penge. En vigtig læring på tværs af alle projekter er den positive betydning af dialog mellem forsker og industrieksperter for at udvikle ideer.

 “Har du en radikal idé?” Disse ord skød sidste års Radical Innovation Sprint i gang i Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) og 53 personer svarede ja. Af dem fik 13 muligheden for at arbejde med deres radikale idé i en tre måneders periode.

“Det står klart for os at de tre måneder modnede de radikale ideer betydeligt. DHRTC har lært meget fra forskerne, som deltog i sprinten i 2017. En af de vigtigste læringer kommer fra opbygningen af en god feedback-kultur mellem forsker og DHRTC industrieksperter; den kultur har vist sig utrolig værdifuld i forhold til udviklingen af forskningsresultater, som kan anvendes i olie- og gasindustrien, siger Lene Hjelm Poulsen, Technical Advisor, DHRTC.

"Hele vores læringskurve kan vi takke forskerne for"
Lene Hjelm Poulsen, Technical Advisor, DHRTC

Gennem hele sprintperioden er forskningen blevet integreret i olie- og gasproduktionen i en sådan grad, at det står klart for alle involverede, hvilken teknisk værdi hver idé kan bibringe industrien.

“Hele vores læringskurve kan vi takke forskerne for. Derfor vil vi også arbejde videre med denne feedback-kultur i Radical Innovation Sprint 2018,” slutter Lene Hjelm Poulsen.

Radical Innovation 2018
Målet for DHRTC Radical Innovation Sprint er at funde udvikling af radikale ideer, som potentielt kan føre til markante ændringer i industrien.

Dette års sprint er allerede skudt i gang og DHRTC er netop nu i fuld gang med at afholde 13 ideation workshops rundt om i hele landet på fem partneruniversiteter; Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, GEUS og DTU.

Lær mere om dette års Radical Innovation Sprint lige her.

Billedtekst: 
Fornyligt mødtes de forskerne, der deltog i Radical Innovation Sprint 2017 for at dele nogle af resultaterne fra deres tre måneders sprint. Diskussionerne var livlige og den åbne tilgang fortsatte blandt andet i debatten omkring fremtidige koncepter for separation af gas, olie og vand.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.