De radikale ideer er derude

onsdag 21 jun 17

53 radikale ideer var indsendt til Radical Innovation Sprint, da der var deadline kl 24.00 tirsdag d 20. juni. Det er et meget positivt resultat, som viser at selv med kort reaktionstid, så er der mange skæve forskningsideer, der kan udfordre.

I løbet af de blot to måneder, hvor Radical Innovation Sprint er løbet af stablen i Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) er der modtaget 53 ideer med potentiale for at ændre den danske olie- og gasindvinding radikalt.

Flertallet af forslagene kommer fra de fem partnerinstitutioner i DHRTC, nemlig Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, GEUS og DTU. Men også engelske universiteter er stærkt repræsenteret med hele 8 forslag. Derudover har private virksomheder, andre danske uddannelses- og forskningsenheder samt selvstændige budt ind med forslag, som kunne være spændende at undersøge nærmere for et eventuelt potentiale.

" ”Vi er meget glade for alle de ideer, der er sendt ind.” "
Lene Hjelm Poulsen, Project Manager, DHRTC

”Vi er meget glade for alle de ideer, der er sendt ind. Det er også dejligt at se, at der er i bunken er institutioner, som har haft tid til at sætte samarbejder op på tværs. Nu vil en uvildig komite gennemgå alle ideer uden at vide, hvem der har indsendt dem og bedømme, hvem der bliver de heldige, som får penge til at arbejde videre med sin ide hen over efteråret,” siger Lene Hjelm Poulsen, Project Manager, DHRTC.

Den uvildige komite består af personer fra universitetsverdenen og fra olie og gas Industrien for at sikre forskellige syn på ideernes radikalitet. De vil i løbet af de kommende uger evaluere og vurderer ideerne. De projekter, som får penge, begynder arbejdet 1. september 2017 og fortsætter tre måneder frem.

Foto: Mærsk