Radical Innovation Project 2017

Meningsfuld disruption af normal praksis

mandag 19 feb 18
|
Hvorfor er de eksisterende forskningsporteføljer ikke altid nok? Kan man opnå en meningsfuld disruption på kort tid? DHRTCs R&D Director Lars Simonsen og medlem af Technology Application Workgroup (TAW) Hans-Henrik Kogsbøll, Production Technology Discipline Lead hos Maersk Oil udtrykker deres holdning til radikale spint projekter og disruption af forskningsmiljøer.

Konceptet ’DHRTC Radical Innovation Sprint’ blev sat i søen i 2017 som en del af DHRTCs strategi om at forbedre olie- og gasindvindingen i den danske del af Nordsøen. Man kan undres over, hvorfor DHRTC efter kun små 3 års tid allerede efterspørger ideer til radikal innovation.

"Radikal Innovation Sprint er en måde at skabe en meningsfuld disruption på"
Lars Simonsen, R&D Director, DHRTC

"Som R&D Director er det mit job at sikre, at både forskere og olie- og gasrådgiverne i DHRTCs Technology Maturation gruppe altid stræber efter at skubbe de eksisterende grænser ud over enhver rimelig sandsynlighed for succes. Jeg tror ikke på, at svaret på øget indvinding af olie og gas kun ligger inden for de kendte udfordringer og discipliner. Vi skal turde drømme. DHRTC Radical Innovation Sprint er et pusterum for forskere, uanset disciplin eller viden om olie- og gasbranchen, et sted hvor de kan tage deres kreativitet til det yderste - og blive hyldet, også selvom det viser sig at deres hypotese ikke holder stik, "forklarer Lars Simonsen.

DHRTC Radical Innovation Sprint 2017 viste sig at være en succes. Et udvalg bestående af forskere og branchefolk evaluerede de 53 anonymiserede ansøgninger. De 13 projekter, der blev finansieret, udfordrede sig selv såvel som DHRTCs eksisterende portefølje.

"Fra branchens synspunkt er det vigtigt, at vi udfordrer DHRTC og forskerne. De skal løse udfordringer som vi ikke vidste, at vi havde, og søge efter løsninger på områder og indenfor discipliner, som vi ikke traditionelt har overvejet. DHRTC skal afdække det vi ikke kan som operatør. Vi var forbløffede over at se arbejdet fra de 13 Radical Innovation Sprint-projekter i 2017 på DHRTCs teknologikonference i november, og på daværende tidspunkt var projekterne ikke engang færdiggjort”, siger Hans-Henrik Kogsbøll.

Projekterne blev udført fra 1. september til 30. november som en engangsfinansiering. Nogle fandt ud af, at deres hypoteser ikke holdt stik indenfor kun fjorten dage. Andre formåede at bevise dele af deres teori og ønskede næppe, at de skulle afslutte deres forskning efter de tre måneder.

Ca. en fjerdedel af de finansierede projekter involverede forskere, der var meget nye inden for olie- og gasområdet. Resten havde varierende viden om branchen. Uanset udgangspunkt blev alle projekter udført med stor fart og entusiasme. I løbet af projektet blev de alle støttet af Technology Maturation gruppen, som bidrog med branchekendskab.

"Det største bevis på succes fra Radical Innovation Sprint 2017 var at alle forskerne med deres projekter formåede at afdække teknologier, der var kendt eller ukendt for dem, og forbindelsen til olie- og gasbranchen. Man må aldrig antage, at den nuværende forskningsportefølje indeholder alle brikker af puslespillet. Radikal Innovation Sprint er en måde at skabe en meningsfuld disruption på," slutter Lars Simonsen.

Radikal Innovation Sprint 2018

Igen i år har DHRTC lanceret en Radical Innovation Sprint, hvor centret opfordrer alle til at skubbe endnu mere til de eksisterende grænser og søge nye måder at forbedre olie-og gasindvindingen på.

Læs mere om den aktuelle sprint lige her

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.oilgas.dtu.dk/presse/nyhedsbase/nyhed?id=41131da1-de61-43cc-99fd-92070aaf9394&utm_device=web&utm_source=RelatedNews&utm_campaign=Familievirksomhed-klar-til-Industri-4-0
23 MARTS 2019