Prick Gilly, Managing Director at Maersk Oil

Teknologiske kræfter former fremtiden

torsdag 30 nov 17
|
At slå to fluer med et smæk kræver, at man ser på det store billede. Administrerende Direktør ved Maersk Oil, Patrick Gilly, udpeger 12 teknologiske kræfter, som kommer til at forme fremtiden og hjælpe os – også med indvindingen af olie og gas fra Nordsøen.

”Alt er forbundet og vi er nødt til at kombinere kræfterne fra maskiner og mennesker,” sådan begyndte Administrerende Direktør ved Maersk Oil, Patrick Gilly sin tale ved dette års DHRTC Teknologi Konference.

Spørgsmålet er stadig hvordan? Patrick Gilly peger på 12 teknologiske kræfter, som vil forme fremtiden, nogle af dem er:

  • Tilgang: Hvordan skifter vi fra et samfund, hvor vi ejer materialer til et hvor vi har tilgang til mange flere services
  • Deling: Samarbejde i et større omfang
  • Stil spørgsmål: Øget fokus på gode spørgsmål er meget mere værd end gode svar
  • Begyndelse: Opbyggelse af et verdensomspændende system, som forbinder alle mennesker og maskiner i en global matrix *

Fremtidens teknologiske kræfter vil gøre det klart for mennesker, at alt er forbundet – også mennesker og maskiner. 

Branchens fremtidige udfordringer

Olie- og gasbranchens udfordringer er stadig de samme. Blandt andet vil branchen forsat skulle fokusere på sikkerhed og det miljømæssige aftryk, adgang til nye ressourcer, øget indvinding fra eksisterende felter og tiltrækning af talenter.

At inkludere de 12 teknologiske kræfter, kan være en hjælp til at overkomme branchens udfordringer. Der er også nogle af de udfordringer, som Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) er sat i verden for at løse. Patrick fremhævede blandt andet, hvordan ny teknologi kan resulterer i en mere sikker og effektiv drift, ved brug af for eksempel kunstig intelligens.

”Derudover, er opgaven for DHRTC at finde de bedste hjerner der ude, som kan løse de forskningsmæssige udfordringer som vi står overfor,” fortæller Patrick.

Patrick var en af talerne ved DHRTC Teknologi Konferencen 2017

*Patrick Gillys kilde: Kevin Kelly, The Inevitable: Understanding the 12 Technological Forces That Will Shape Our Future

Billede: Brian Nonbo

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.oilgas.dtu.dk/presse/nyhedsbase/nyhed?id=37A9D5B5-866A-432E-B7E5-20132ADB8CE4&utm_device=web&utm_source=RelatedNews&utm_campaign=DHRTC-stoetter-Geological-Student-Symposium-2018-i-Aarhus
23 APRIL 2019