Radical innovation ideas

Høj kvalitet blandt de radikale ideer

onsdag 02 maj 18
|
Antallet af radikale ideer steg med stor hastighed i de sidste timer inden deadline for indsendelse af en radikal ide, der kan ændre måden olie- og gasindustrien arbejder på. Ved midnat 1. maj var 47 radikale ideer blevet indsendt.

Målet er at finde nye løsninger, der potentielt kan udfordre, hvordan vi indvinder olie og gas fra Nordsøen. En stor entusiasme og kreativitet præger ansøgningers ideer. Nu er spændingen stor i forhold til, hvem der kommer til at udvikle deres ide.

"I år bad vi om endnu mere kreativitet i ansøgningerne. Dette har vist sig at være en succes. Forskerne tog imod udfordringen, og ideerne er derfor mere visuelle i deres udtryk og virkelig godt kommunikeret,” fortæller Kristine Wille Hilstrøm, Rådgiver hos Danish Hydrocarbon Research and Technology Center (DHRTC).

Idéerne er opstået rundt omkring i hele DHRTC partnerskabet og udenfor. Geografisk kommer ideerne helt fra både Luleå i Nordsverige og London i Storbritannien. DHRTC nåede desuden virksomheder og forskningsinstitutioner uden for partnerskabet. Imidlertid kommer langt størstedelen af ideerne fra DHRTC-partnerinstitutionerne. Nemlig, 36 ideer.

"Vi havde kun ét krav, nemlig at den fremsendte idé på en eller anden måde ville kunne starte en dramatisk ændring i, hvordan vi producerede olie og gas i den danske del af Nordsøen. En hurtig gennemgang af ideerne fortæller os, at de spænder fra at påvirke reservoiret og topsideproduktionen. Vi spænder fra A til Z. Nu ser vi frem til at vise udvalgets medlemmer ideerne,” fortæller Kristine Wille Hilstrøm.

Næste skridt

Et eksternt udvalg vil evaluere de 47 indsendte radikale ideer anonymt format og anbefale, hvilke ideer der bør finansieres. Udvalget består af forskere, folk fra olie- og gasindustrien, naboindustrien og sidst men ikke mindst mennesker med en innovativ tankegang. De vil anbefale, hvilke ideer de finder har størst potentiale og er radikale. Evalueringsfasen pågår til slutningen af juni, hvorefter ansøgerne får svar.

Varigheden af en finansieret forskningssprint kan variere alt efter ideen. Forskningen skal dog udføres engang mellem 1. september og 30. november 2018, og mange af dem vil blive præsenteret på DHRTC Technology Conference 2018 i november.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.oilgas.dtu.dk/presse/nyhedsbase/nyhed?id=33cd5654-a5a2-48a2-a85f-697a58b40fd4&utm_device=web&utm_source=RelatedNews&utm_campaign=Kloge-goldfbolde-til-bioindustrien
23 MARTS 2019