DHRTC Summer school 2018

Tilmelding til sommerskole er åben

tirsdag 03 apr 18
|
’Mature Oil&Gas fields in the Danish North Sea sector’ er dette års emne for sommerskolen hos Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre. Det bliver to uger med præsentation af spændende emner og ikke mindst involverende opgaver og ture til der, hvor ny viden kan komme i brug. Tilmelding er åben.

For første gang udbyder Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) en sommerskole. Fokus for skolen er ’mature fields’; de modne oliefelter, som er i den danske del af Nordsøen. Hvordan kan lande som Danmark på den mest sikre måde få olie og gas op af undergrunden med de udfordringer, der ligger i fx forståelsen af undergrunden, vedligehold af materialer, udvikle avancerede og innovative systemer.

”Vi vil gerne give talentfulde unge forskere og forskerspire mulighed for at se de mange forskellige forskningsområder, der er i spil, når et komplekst arbejde som olieindvinding går i gang. De unge ser verden fra et andet perspektiv, og jeg tror, det er netop, hvad vi har brug for,” siger Bo Cerup-Simonsen, direktør i DHRTC.

”Det er givende at være sammen med mennesker, som er nysgerrige på at lære nyt og udfordre det eksisterende sammen med andre forskere og folk fra industrien.”

Fem danske institutioner står bag sommerskolen; Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).

”Den brede samling af kompetencer på tværs af alle partnere giver de unge mulighed for at prøve nye grænser af,” fortæller Jens Bo Holm-Nielsen, Sektionsleder Energi – Esbjerg campus, Aalborg Universitet:

”Vi er de fem mest videnstunge forsknings- og uddannelsessteder i Danmark indenfor olie og gas, der fælles har planlagt et sommerskolekursus for talentfulde unge. Det felt, som de vil opbygge stærke kompetencer indenfor er med udgangspunkt i olie- og gasforskningen i Nordsøen. Men der er dømt disruption inden for området med mange nye store virksomheder er med i kampen om at lave innovative forskningsløsninger, som stiler mod at forbedre olieudvinding i de eksisterende felter fra ca. 27 procent til 30-35 procent. Der er stadig en masser udfordringer foran os.”

Tilmelding til DHRTC Summer School
Programmet er tæt pakket med spændende aktiviteter på både Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby og Aalborg Universitet i Esbjerg. Læs hele programmet, mød forelæserne og tilmeld dig allerede i dag. 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.