Succesfuldt åbent hus hos DHRTC

mandag 23 apr 18
DHRTC inviterede partnere og andre interesserede til at besøge de nyligt etablerede laboratorier inklusiv det nye udstyr doneret af Maersk Oil, Qatar.

Laboratorierne i bygning 375 åbnede i januar 2017. Den første levetid har været travl med at få dem fuldt udstyret, udvikle miljø- og sikkerhedsmæssige arbejdskultur på højt niveau og introducere det nye elektroniske laboratorie journal LabGuru. Nu, et år senere, inviterer Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) alle interesserede til at komme og se laboratorierne og opfordrer samtidig til endnu mere og endnu stærkere samarbejde.

Under åbent hus arrangementet fik deltagerne mulighed for, at stille forskerne spørgsmål og netværke med andre deltagere på tværs af universiteter, imens de kunne kigge nærmere på det nyerhvervede udstyr. Dagen skabte mulighed for at DHRTC kunne fremvise både den forskning og det niveau af samarbejde, der er i DHRTCs laboratorier i bygning 375.

”Åbent hus arrangementet gik rigtig godt og det var en fantastisk dag med god stemning. Det var rigtig dejligt at møde så mange mennesker med så stor interesse for både vores udstyr og kompetencer. Vi havde en givende dialog omkring arbejdet her i huset og mulige samarbejdspunkter,” siger Karin Petersen, Laboratorie Chef.

Udstyret løb med opmærksomheden

Særligt var noget af det nye udstyr, SEM og CT scannerne, fra Maersk Oil i Qatar en stor succes. Udstyret skabte entusiasme hos både deltagere og forskere, der så massere af muligheder for fremtidigt samarbejde i det.

Denne entusiasme viste sig også, når nogle af deltagerne evaluerede på dagens oplevelser.

”Det var en rigtig god og interessant dag. Jeg kender DHRTC ret godt, så mine høje forventninger er blevet indfriet i dag. Jeg havde en finger med i spillet omkring at få udstyret fra Maersk Oil, Qatar til DHRTC, så det var rigtig spændende endeligt at se udstyret her og imponerende at det nu nærmest er frit for ørkensand,” fortæller Thomas Blume Laboratorie, Chef i Totals Københavnske laboratorie.

”Det var en rigtig dejlig dag, og det var særligt spændende at se det udstyr DHRTC har til rådighed og hvordan det p.t. er sat op” siger Petter Lomsøy, PhD studerende.

”Laboratorierne er vigtige, fordi de bidrager med nyt og mere udstyr, som vil styrke forskningen og dermed bidrage til at øge sandsynligheden for at vi finder nye, brugbare løsninger. Desuden kan de forhåbentlig bidrage til at styrke bygning 375 som mødeplads for netværket. Jeg håber, at vi vil udnytte muligheden til at udvikle netværk og dele viden” fortalte Bo Cerup-Simonsen, Center Direktør DHRTC, på dagen.