Jesper Dramsch

Mød forskeren

tirsdag 17 okt 17
|
Naturlige frakturer i bjergarter opstår på en subseismisk skala, hvor det er fysisk umuligt at afbillede dem direkte. Det er blot en af de udfordringer, som Jesper Dramsch står overfor i sit Ph.d.-studie hos Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre. Men han har en plan for at håndtere det.

Jesper Sören Dramsch har en kandidat i geofysik og en bachelor i geofysik og oceanografi. Nu tager han sin Ph.d. hos Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre (DHRTC) med fokus på 4D seismik.

Projektet fokuserer på observationer og kvantificeringer af reservoirændringer forårsaget af frakturer og forkastninger. Disse ændringer vil blive studeret via en række forskellige metoder.

”Ændringer i det seismiske signal vil blive analyseret for at give en bedre forståelse af den effekt olie- og gas produktion har på undergrunden i den danske Nordsø. Sammen med forkastningsfortolkninger vil disse analyser give værdifuld information om strømningsmønstre, forkastningsmønstre og permeabilitet, ” forklarer Jesper Sören Dramsch og fortsætter:

”Eventuelle små-skala ændringer i signalet vil blive koblet sammen med frakturanalyser. Dette vil bidrage til at validere frakturfortolkninger baseret på geomekanik og bibringe værdifuld viden om forbedrede metoder som kobler 4D seismik med tilstedeværelsen af frakturer.”

Dyk dybere ned i Jespers forskning og hans vej til DHRTC.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.